Michael Jung geeft barrageles in allereerste CSI4* Zangersheide International Grand Prix

Michael Jung geeft barrageles in allereerste CSI4* Zangersheide International Grand Prix

Het einde van het weekend nadert en dat betekent uiteraard ook dat alle Grand Prix' die vandaag op de planning staan, stilaan hun einde kennen. Zo ook in Sentower Park waar dit weekend voor de eerste keer de Zangersheide International 4* plaatsvond. De hoogtepunt van het weekend: de CSI4* Grote Prijs beloofde een knaller van formaat te worden én die verwachtingen werden zeker ingelost. 48 combinaties waagden hun kans in deze rubriek die tot 1m55 hoog gebouwd stond. Negen van hen slaagden erin om het basisparcours zonder springfouten door te komen. Een barrage met negen zou dus beslissen wie de overwinning op zijn of haar naam zou schrijven. 

Annelies Vorsselmans was met Kurly vd Gorten (v. Thunder vd Zuuthoeve) de eerste die een foutloze barrage achter haar naam mocht noteren. De Belgische amazone reed foutloos rond in 39,13 seconden. Dit zou haar uiteindelijk de vierde plaats opleveren. 

Haar tijd werd echter vrijwel meteen scherper gesteld: de Duitse top eventing ruiter, Michael Jung, ging met Fischerchelsea (v. Check in 2) immers meteen als speer vooruit. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 36,72 seconden, een tijd die vrijwel niet meer sneller leek te kunnen. Dat het wel sneller kon, bewees Marlon Modolo Zanotelli als voorlaatste deelnemer met Heureuse Nouvelle WH (v. Cardento 933). Het duo klokte weliswaar af in 35,69 seconden maar tikte ook één balk uit de lepels. De enige die op dat moment Jung nog van de overwinning kon houden, was Francisco José Mesquita Musa met Object of My Affection Marathon (v. Pilothago). Zij kregen echter ook één springfout achter hun naam waardoor de overwinning voor Jung verzekerd was. 

De tweede plaats kwam in handen van de Zwitserse Barbara Schneiper. Zij rekende op Escoffier (v. Lord Z) om in 37,60 seconden foutloos naar de finish te springen. Thibeau Spits werd de beste Belg op de derde plaats. Hij reed King van Essene (v. Calido I) foutloos rond in 38,17 seconden.

Marlon Modolo Zanotelli eindigde uiteindelijk nog op de vijfde plaats.

Pieter Devos (Claire Z) en Jan Vermeiren (Oakley van Dorperheide) zorgden voor andere Belgische top tien klasseringen.

Klik hier voor de resultaten