Martin Fuchs: "Ongelooflijk hoe Clooney er steeds voor blijft gaan..."

Martin Fuchs: "Ongelooflijk hoe Clooney er steeds voor blijft gaan..."

Voor het tweede jaar op rij heeft de Zwitser, Martin Fuchs de Wereldbekerwedstrijd van Lyon gewonnen. De 27-jarige springruiter won eerder dit jaar al het Europees kampioenschap en samen met Clooney lijkt zijn succes en geluk nog niet op. "Ik had alvast heel veel geluk dat ik op het einde aan de start kwam," vertelt de Zwitserse springruiter.

"Na Jessica starten was alvast een grote plus. Haar paard (RMF Zecilie, nvdr.)  heeft ongeveer de zelfde galoppas als mijn Clooney. Ik heb Jessica aan het werk gezien en me dan een beetje gebaseerd op haar rit. Enkel naar de laatste hindernis besliste ik één galoppas minder te rijden," legt Fuchs uit.

"Voor mij blijft elke winst belangrijk," vertelt Fuchs. "Het is gewoon geweldig hoe Clooney inn topvorm blijft en er steeds keer op keer voor wil gaan."

Het plan

"Met Clooney wou ik slechts één enkele Wereldbeker kwalificatie rijden. Hij reist in april niet mee naar Las Vegas. Met andere paarden zal ik nog in Verona, Stuttgart en Londen punten proberen sprokkelen voor de finale."

Wil je zelf ook mee naar Las Vegas? Maak dan kans op onze GRATIS reis naar de Wereldbeker finale

FEI