Martin Fuchs grijpt ongenaakbaar goud in Rotterdam

Martin Fuchs grijpt ongenaakbaar goud in Rotterdam

Met een ongelofelijke prestatie heeft de Zwitser Martin Fuchs de gouden medaille  in de wacht gesleept op het EK van Rotterdam! Ben Maher en KWPN'er Explosion W (Chacco-Blue) grepen zilver. 

QUICK RESULT

1. Martin Fuchs - Clooney 51
2. Ben Maher - Explosion W
3. Jos Verlooy - Igor


Een emotionele Martin Fuchs keek met ongeloof toe hoe Ben Maher en Explosion W (Chacco-Blue) geheel tegen de verwachtingen in een balk tegen de grond mikten in ronde B van dit EK springen. Dat betekende namelijk een gouden medaille voor hem en zijn dertienjarige Clooney 51 (Cornet Obolensky), die pas tot paard van jaar gekroond werd. Met 4,46 punten zorgden zij voor een Zwitserse gouden medaille. Het duo begon in de eerste competitie met 3,46 punten, daarna bleven ze drie keer foutloos. In deze laatste ronde kwam er nog één puntje voor tijd bij. 

Ben Maher, die tot zijn start in deze tweede ronde op goudkoers lag met slechts 0,62 punten, kreeg een pechbalk midden in het parcours nadat hij voor 8 galopsprongen koos en zo iets te dicht op de hindernis kwam. Dat koste hem de gouden medaille, maar samen met KWPN'er Explosion W kreeg hij dan de zilveren plak. Ben Maher: "Explosion sprong erg goed. Eigenlijk had hij die balk niet hoeven te hebben, maar dat is de sport. We denken positief vooruit."

Voor België zorgde Jos Verlooy met Igor (Emerald van 't Ruytershof) voor een schitterende bronzen medaille. Het duo legde de eerste twee parcoursen foutloos af, in de eerste ronde vandaag kregen ze een balkfout. Met één puntje voor tijd was er een totaal van 6,68 punten. Jos Verlooy: "Ik ben superblij. Alle eer gaat naar mijn paard. De druk lag erg hoog, maar ik had er alle vertrouwen in en het gevoel zat super. Deze week heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ik had een echte pechbalk in de eerste ronde, maar ik ben een gelukkige ruiter."

De Duitse Simone Blum en DSP Alice (Askari) konden vierde worden met 10,21 punten, landgenoot Marcus Ehning en Comme Il Faut (Cornet Obolensky) werden vijfde. 

Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) wisten de achtste plaats te grijpen met 12,20 punten. 

Klik hier voor het volledige resultaat.