Marc Houtzager sterk aan zet in Basel

Marc Houtzager sterk aan zet in Basel

Een CSI5* over 1.45, die meetelt voor de Longines Ranking. Dat stond deze middag in Basel op de planning. Emanuele Gaudiano wint de proef met Carlotta. 


QUICK RESULT

1. Emanuele Gaudiano - Carlotta

2. Philippe Rozier - Prestigio LS La Silla

3. Niklaus Rutschi - Quinao de Chandor Z

4. Bryan Balsiger - Jenkins ter Doorn

5. Aurelia Loser - Julia's Diamond Princess

Emanuele Gaudiano en Carlotta (v. Chaccomo) waren de beste combinatie in Basel. Ze zetten een tijd van 54.59 op de klok en daar kwam niemand meer overheen. Philippe Rozier volgt in de ranking met de Presley Boy-nazaat Prestigio LS La Silla in 57.41. Niklaus Rutschi houdt de eer voor Zwitserland hoog door de bronzen medaille in eigen land te houden. Met Quinao de Chandor Z (v. Qlassic Bois Margot) zet hij een tijd van 57.49 op het bord, een nipt verschil met de tweede plaats dus. 

Ook de vierde en vijfde plaats zijn voor thuisruiters. Bryan Balsiger stuurt Jenkins ter Doorn (v. Numero Uno) rond in 58.36 en wordt gevolgd in de ranking door Aurelia Loser. Zij had de Fürst Nymphenburg I-merrie Julia's Diamond Princess onder het zadel en finishten in 60.67.


Marc Houtzager en Sterrehof's Edinus (v. Padinus) worden knap zesde, voor de Noorse Pal Flam en KWPN-gefokte Abrisco V (v. Sam R). De Duitse Pia Reich en PB Chaconie (v. Chacco-Blue) vinden we op de achtste plaats terug. 

Annina Züger en PB Douglass Chavannais (v. Cicero Z) voegen een vierde top tien-ranking toe voor Zwitserland, hun tijd van 64.68 is goed voor de negende plaats. Max Kühner sluit voor Oostenrijk met zijn Air Jordan-nazaat Alfa Jordan de top tien af. 

Bart Bles en El Rocco (v. VDL Zirocco Blue) rijden een nette foutloze ronde, maar krijgen een punt tegen voor tijdsoverschrijding. Ze klasseren uiteindelijk als elfde. 


Resultaten