Marc Houtzager schittert in Grote Prijs St Tropez

Marc Houtzager schittert in Grote Prijs St Tropez

De Longines Global Champions Tour Grote Prijs in St Tropez leek op een goed geschreven Hollywood Blockbuster. Daarin speelde Jessica Springsteen uiteindelijk de hoofdrol met RMF Zecilie. Marc Houtzager werkte knap de top vijf af.


QUICK RESULTS
1. Jessica Springsteen - RMF Zecilie
2. Pieter Devos - Claire Z
3. Simon Delestre - Hermes Ryan


Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in deze 1.60m Grand Prix. Eerste aan de start was Pieter Devos met de 11-jarige Zangersheide-merrie, Claire Z. In het zadel van de Clearway-dochter noteerde Devos meteen een foutloze omloop in 36,40 seconden.

De Brit Harry Charles volgde aan de start. Met onder het zadel de 13-jarige KWPN-ruin, Borsato wist hij de tijd van de Belgische springruiter te verbeteren. Thans tikte het paar twee balken uit de lepels. Het was wachten tot Marc Houtzager voor er opnieuw een foutloze finish werd gereden. Houtzager loodste zijn 11-jarige Sterrehof's Dante (Canturano) foutloos door de eindmeet en 37,30 seconden en plaatste zich zo tijdelijk achter Devos. 

De huidige bronzen Europese medaillewinnaar, Jos Verlooy volgde maar besliste op veilig te spelen. Samen met Igor (Emerald) klokte Verlooy foutloos af in 37,36 seconden. Simon Delestre verbeterde kort nadien de tijd en sprong meteen onder de 37 seconden. Samen met Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) wist hij echter niet te tippen aan de chrono van Devos.

Spanning naar einde toe...

Uiteindelijk was het wachten tot de Amerikaanse amazone, Jessica Springsteen om de tijd van Devos te verbeteren. Samen met de 12-jarige Holstein-merrie, RMF Zecilie (Acolord) kwam de amazone als één van de laatste aan de start. Het duo snoepte ruim één seconde van Devos' tijd af en nam zo de leiding. 

Springsteen won zo voor Pieter Devos en Simon Delestre. Net buiten het podium sprong Carlos Enrique Lopez Lizarazo met Ulhane de Conde (Jarnac) naar de vierde plaats. Marc Houtzager werkte de top vijf af met Sterrehof's Dante (Canturano), voor Jos Verlooy (Igor) en Eric van der Vleuten (Wunschkind 19).

Uitslag