Lucile Billet rijdt Stargazing BS op het podium in hengstencompetitie Opglabbeek

Lucile Billet rijdt Stargazing BS op het podium in hengstencompetitie Opglabbeek

Sentower Park stond afgelopen weekend volledig in het kader van het talent van morgen. Op zondag werden de finales van de FSA verreden maar op zaterdag was het aan de hengsten om hun kwaliteiten te tonen in de hengstencompetitie. Bij de 7-jarigen sprong Rocco Blue 32 (v. Le Blue Diamond) naar de overwinning onder het zadel van Rik Heylen. Het duo was het snelste in een barrage met 19. Ze sprongen foutloos rond in 31,06 seconden. 

Jenny Pauquet nam de tweede plaats voor haar rekening. Zij reed de Dominator 2000 Z zoon Declic de Fond de Ville Z foutloos rond in 31,96 seconden. Lucile Billet en Stargazing BS (v. Ibrahim BS)b vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,19 seconden. 

Destiny van de Kapel Z, eveneens een Dominator Z), sprong op zijn beurt naar een vierde plaats. Pieter van den Bergh stuurde de hengst foutloos rond in 32,51 seconden. Jurgen Aernouts en Quiterio Z (v. Quickly de Kreisker) maakten de top vijf compleet. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en klokten af in 33,68 seconden.

Bij de 6-jarigen waren Gilles van Hamme en Extreme 111 Z (v. El Barone 111 Z) de besten. Deze combinatie kon de dubbele nul behouden en finishten in 30,27 seconden. Dieter Vermeiren reed op zijn beurt de BWP-hengst Silvester vd Wateringhoeve (v. Nixon van't Meulenhof) naar de tweede plaats. Voor deze combinatie was er eveneens een dubbele nulronde in 31,72 seconden. Matthias Hens en Sunday JM (v. Ermitage Kalone) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen na een foutloze ronde in 31,81 seconcen. 

De vierde en vijfde plaats waren voor Roy Hanlon (Diamant de Plaisir) en Daisy Bruyninx (Chadli de Bo Z).

Klik hier voor alle resultaten