Larissa Bijl houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Opglabbeek

Larissa Bijl houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Opglabbeek

In Opglabbeek is vandaag een nieuwe internationale week van start gegaan. Er werden vandaag alvast twee rubrieken van de Youngster Tour gesprongen. Bij de 7- en 8-jarige paarden ging de overwinning naar Matthew Simpson. Hij kon in het zadel van Jacks O (v . I'm Special de Muze) een foutloze ronde springen in 27,69 seconden. 

Sofia Westborg volgde op de tweede plaats. Zij kon in het zadel van Nadale van Dorperheid een foutloze ronde springen in 29,29 seconden. Leonie Peeters zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij reed Novastar AP (v. I Am Moerhoeves Star) foutloos rond in 29,55 seconden. 

Richard Vogel (Cepano Baloubet) en Giampiero Garofalo (Jaguar King WD) eindigden op plaatsen vier en vijf.

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden reed Wilma Liljeqvist naar de overwinning. Zij rekende op Scaglietti 4 (v. Diatendro) om in 29,50 seconden een foutloze ronde te springen. Larissa Bijl en Kadiva (v. Marius Claudius) eindigden op de tweede plaats. Voor hen was er een foutloze ronde in 30,71 seconden. Marcus Ehning en Comma Sa Mere (Comme Il Faut) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,08 seconden. 

Mart-Sander Aarma (Keirlanda Vdm) en Leonie Peeters (Petite Cornette vd Rostal) vervolledigden de top vijf. James Peeters en Picara Polka Amouretta (v. Kannan) eindigden net buiten de top vijf op de zesde plaats.

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Jessica Geurts (Pittman vh Lilleveld) en Louke Baeten (Pegina vd Bisschop).

CSI2* 1m35

In het 1m35 van de CSI2* competitie was Michel Hendrix de beste Nederlander. Hij reed I Think I Can Hx (v. Harley VDL) foutloos rond in 34,54 seconden. Dat leverde hem de zevende plaats op. De overwinning was hier voor Kara Chad. Zij kon in het zadel van Irinka Lady (v. Etoulon) een foutloze ronde springen in 31,57 seconden. Michael Jung en Chasandra (v. Sandro Boy) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten afin 31,59 seconden. Camilla Siekmann en Ecolano vs Romano (v. Corland) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,23 seconden. 

Michael Hughes (Memphis) en Marco Litterscheidt (Ufo 26) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor alle resultaten