KWPN Bumblebee JMJ Z schittert in top vijf van WK Jonge Paarden

KWPN Bumblebee JMJ Z schittert in top vijf van WK Jonge Paarden

De eerste finale voor het Wereldkampioenschap Jonge Paarden zit erop. De vijfjarigen beten deze ochtend de spits af onder een stralende ochtendzon. 

Elf combinaties konden het 1.30m hoge basisparcours zonder fouten afwerken en werden verwacht voor de barrage. Hoewel die lijst van geselecteerden hoofdzakelijk gedomineerd werd door de Ierse combinaties, waren er ook twee Nederlandse springpaarden present.

De eerste foutloze ronde zagen we van Bernardo Ladeira (POR) en Noblesse, een vijfjarige KWPN merrie van Falaise de Muze maar meteen erna was het Michael Pender die met HHS Ocala (Urano de Cartigny) de leiding overnam. De te kloppen tijd stond op 37,22s. 

Niemand kon de Ierse overmacht nog tegenhouden en de overwinning ging naar Michael Pender, die eindelijk zijn eerste goud op het Wereldkampioenschap te pakken heeft na twee zilveren en een bronze medaille. 

"Het is geweldig. Ik ben er al een paar keer dicht bij geweest en ik denk dat alles vandaag bij elkaar kwam. Ik wil iedereen thuis bedanken voor het opleiden van dit paard. Het is een enorme dag voor iedereen thuis, ook. Het is een ongelooflijke dag, hij heeft fantastisch werk geleverd."

Resultaten