Kim Emmen helpt Shanghai Swans naar brons in tweede GCL-competitie van Parijs

Kim Emmen helpt Shanghai Swans naar brons in tweede GCL-competitie van Parijs

De Shanghai Swans hebben de derde plaats gegrepen in de Global Champions League van Parijs, in de algemene ranking blijven ze aan de leiding. Dat is mede dankzij de prachtige prestaties van onze landgenote Kim  Emmen, die samen met Duitser Daniel Deusser en Zweed Peder Fredricson dit team vormt. De Miami Celtics wonnen deze manche. 

QUICK RESULT

1. Miami Celtics - 2 strafpunten, 147,87 seconden
2. St Tropez Pirates - 4 strafpunten, 143,07 seconden
3. Shanghai Swans - 5 strafpunten, 137,98 seconden


De Miami Celtics, de Amerikaanse Jessica Springsteen en de Ier Shane Breen, wonnen met twee strafpunten voor tijd. Beide ruiters maakten namelijk een tijdsfoutje in de tweede ronde. Springsteen rekende op de twaalfjarige RMF Zecilie (Acolord), Ipswich vd Wolfsakker (Carembar de Muze) stond paraat voor Breen. 

Edwina Tops-Alexander en Pieter Devos, de St Tropez Pirates, kregen vier strafpunten aangerekend. Tops-Alexander maakte met Veronese Teamjoy (Toulon) een balkfoutje in de tweede ronde, Pieter Devos stuurde Espoir (Surcouf de Revel) foutloos doorheen deze ronde. 

De Shanghai Swans, Daniel Deusser, Peder Fredricson en onze trots Kim Emmen, eindigden als derde met 5 strafpunten. In deze tweede ronde verschenen enkel Deusser en Fredricson in de ring. Deusser bleef foutloos met Jasmien vd Bisschop (Larino), ook Fredricson loodsde KWPN'er H&M Christian K (Namelus R) zonder fout door het parcours. Kim Emmen en Delvaux (Chacco Blue) verdedigden het team al in de eerste ronde. 

Individueel

In de individuele ranking ging de overwinning naar Italiaan Lorenzo de Luca met Soory de l'Hallali. Deze dertienjarige Selle Françaismerrie finishte in 65,74 seconden, een fractie van een seconde sneller dan Margie Goldstein-Engle met Dicas (Diarado). Kevin Staut en For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure) grepen brons voor Frankrijk. Peder Fredricson werd vierde, Christian Ahlmann vijfde.

Jur Vrieling en Davall (Zavall VDL) finishten mooi als zevende, Maikel van der Vleuten en de ondertussen legendarische Verdi TN (Quidam de Revel) grepen de negende plaats. Beide combinaties bleven foutloos over het parcours van 1,55m-1,60m. 

GCL Ranking na elfde manche

De Shanghai Swans van Kim Emmen blijven aan de leiding. Met 205 punten hebben ze drie punten voorsprong op de Miami Celtics, St Tropez Pirates grijpen nu de derde plaats met 197 punten.

Voor de twaalfde manche trekken we naar Chantilly. 

Klik hier voor alle resultaten.