Kim Emmen en Willy Wijnen gekroond als beste U25 ruiter en fokker in Praag

Kim Emmen en Willy Wijnen gekroond als beste U25 ruiter en fokker in Praag

Op de vooravond van de GCT en GCL Play-Offs in Praag werden op de gala avond de winnaars van het seizoen bekroond. Over verschillende categorieën kregen fokkers, sponsors en ruiters prijzen in ontvangst.

Beste Global Champions League ruiter van het seizoen, was de Belg, Pieter Devos. Vorige week won hij nog de Wereldbeker in Stuttgart. Van de 29 deelnames hield Devos er 22 maal het scorebord op nul. "Ik kan mijn paarden niet genoeg bedanken voor het fantastisch seizoen dat ik achter de rug heb," liet Devos na afloop weten. "Ook mijn team dat me steunt, allen zijn ze de sleutel tot mijn succes."

De Nederlandse amazone, Kim Emmen werd gekroond tot beste U25-ruiter van het seizoen. De 24-jarige amazone hielp de Shanghai Swans op het podium in Parijs. "Ik moet Eric Berkhof enorm hard bedanken voor alle kansen die ik krijg." vertelde een emotionele Emmen.

Op de gala avond werd ook nog de fokker van het seizoen en beste eigenaar gehuldigd. Beiden verbonden aan het paard Explosion W.  Eigenaar Poden Farms ontving een erkenning, net als fokkers Willy en Betsie Wijnen. "Ben heeft Explosion W nog hoger gebracht. Ik wist dat het een goed paard was, maar zo fantastisch had ik nooit gedroomd," liet de fokker na afloop weten.