Jur Vrieling haalt zege binnen na barrage in Nations Cup Falsterbo

Jur Vrieling haalt zege binnen na barrage in Nations Cup Falsterbo
De Nations Cup in het Zweedse Falsterbo is ten einde gelopen. Na twee spannende omlopen moest er een barrage verreden worden om de top drie te bepalen. Het waren Nederland, Ierland en Duitsland die aan de start kwamen in de barrage. Deze landen noteerden in totaal slechts vier strafpunten over de twee omlopen.

In deze barrage kwam Duitsland als eerste aan de start. Het was Marcus Beerbaum die met de 11-jarige Oldenburger Comanche 28 aan de start kwam. Hij finishte in een tijd van 47.80 seconden en wist dit foutloos te doen. Ierland koos voor Denis Lynch met onder het zadel All Star 5 om barrage te rijden. Zij finishten in 46.65 seconden maar tikten 1 balk uit de lepels. Als laatste kwam Nederland aan beurt. Hier was het Jur Vrieling die aan de start kwam. En hoe! In een razend snelle barrage met de BWP hengst VDL Glasgow v. Merelsnest finishte hij foutloos in een tijd van 46.35 seconden, wat Nederland naar de overwinning bracht in deze Nations Cup Divisie 1.

Het volledige Nederlandse team bestaande uit: Ruben Romp met Audi's Teavanta ll C Z, Poels Aniek en Athene, Hendrix Michel met onder het zadel Baileys en Jur Vrieling met VDL Glasgow v. Merelsnest presteerde sterk. Met 0 strafpunten in de eerste ronde, 4 strafpunten in de tweede ronde en een prachtige barrage rit van Jur Vrieling mocht Team-Oranje bovenaan het podium plaatsnemen.

Duitsland eindigde na de barrage op een tweede en Ierland op een derde plaats. Italië eindigde met negen strafpunten op de vierde plaats en de USA met 12 strafpunten op de vijfde plaats.

Klik Hier voor de volledige uitslag