Henk Frederiks schittert op het podium in Opglabbeek. Frank Schuttert op het podium in Youngster finale.

Henk Frederiks schittert op het podium in Opglabbeek. Frank Schuttert op het podium in Youngster finale.

In de CSI1* 1.30m rubriek heeft Frankrijk's Berenice Laurent de concurrentie zojuist achter zich gehouden. Voor Nederland sprong Henk Frederiks op het podium en bleef zo Mathijs van Asten voor. Frank Schuttert scoort een podiumplaats in de Youngster finale.


De winst van de internationale CSI1* rubriek kwam op naam van Berenice Laurent met de 15-jarige Caricello-zoon, Zimza La Bim. Het duo hield als enige de chrono foutloos onder de 64 seconden en bleef zo ongeveer drie seconden voor op Iwan  Carpenter met onder het zadel de BWP-merrie, Jordanta van de Eyckenhoeve (Cicero Z).

De Nederlandse springruiter, Henk Frederiks vervolledigde het podium met zijn KWPN-merrie, Wise Stables Giganta (A Lee Spring Power). Het paar werd opgevolgd door landgenoot Mathijs van Asten met onder het zadel Esther-II des Brumes (Little Rock).

Voor eigen publiek vervolledigde Boy-Adrian van Gelderen de top vijf met Elmira (Numero Uno).

uitslag


Frank Schuttert scoort podiumplaats in Youngster finale

In de Youngster finale hield Pascale Haep de concurrentie achter zich met de zevenjarige Chartraine Pre Noir. Het paar bleef ruim één seconde voor op Frank Schuttert met onder het zadel Cartier SR (Canturenter). Simon Morssinkhof werkte het podium af op de rug van zijn eigen Harola HK (Carrera VDL). 

Ook Monique van den Broek met Ha-Cantos (Catos), Amber Fijen met Halla (Emerald) en  Willem Greve met Highway M TN (Eldorado) sprongen in de prijzen.

uitslag