Gunstige loting voor Ruiters in Oranje in Barcelona

Gunstige loting voor Ruiters in Oranje in Barcelona

De springruiters van TeamNL hebben de 13e startpositie geloot voor de eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona, die donderdagmiddag om 14 uur gepland staat. Achttien landen strijden in de eerste finalleronde om een startplaats voor de finale op zondagmiddag. Daarvoor komen de beste acht landen van de eerste ronde in aanmerking.

Bondscoach Rob Ehrens maakte voorafgaand aan de loting zijn team bekend. Maikel van der Vleuten bijt met Dana Blue het spits af voor Oranje. Willem Greve en Zypria S komen als tweede in actie. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero zijn de voorlaatste combinatie van TeamNL dat in Barcelona aan start komt. Bart Bles heeft van Ehrens de vierde startplaats gekregen. De ruiter uit Babberich rijdt met Israel van de Dennehoeve. Eric van der Vleuten is de reserve-ruiter.

De eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final begint om 14 uur met 18 landen. De wedstrijd wordt live uitgezonden via FEItv, een betaalde zender.

De beste acht landen komen zondagmiddag terug voor de finale. De kleine finale voor de nummers 9 tot en met 18 is zaterdagavond onder het kunstlicht van de Real Club de Polo de Barcelona.

Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen.