Deusser voor derde maand op rij de nummer één van de Wereld

Deusser voor derde maand op rij de nummer één van de Wereld
In december vorig jaar werd er al op gedronken bij Stephex Stables. Stal ruiter Daniel Deusser was eindelijk "back on top" in de FEI ranking. Een prestatie waar het hele team hard aan heeft gewerkt. Des te knapper is het om de positie vast te houden. Daarom verwachten wij dat het ook vandaag weer een beetje feest is bij Stepex Stables. Want Deusser staat voor de derde maand op rij op de eerste positie in de FEI Ranking voor springen.

De afstand met de Kent Farrington die op nummer twee staat krimpt wel langzaam. De Duitse top ruiter gaat met 3103 punten aan de leiding, terwijl de Amerikaan op 3075 punten staat. Zangersheide ruiter Christian Ahlmann is begonnen aan zijn terugweg naar de top. In november stond de ruiter nog aan de leiding, nu moet hij het met een derde plaats doen achter Mclain Ward die vierde staat met 2850 ranking punten.

De beste Nederlander in de ranking blijft Harrie Smolders die afgelopen weekend in Gent nog op waanzinnige wijze zonder beugel de Grote Prijs won. Ondanks zijn geweldige prestatie is de ruiter wel 5 plaatsen gedaald en staat met 2192 punten op een 18e plaats. Maikel van der Vleuten stijgt daarentegen zes plaatsen en springt an de 25ste naar de 19e plaats. Verder zien we in de top 100 terug: Jeroen Dubbeldam (61ste), Jur Vrieling (64ste), Leopold van Asten (69ste), Marc Houtzager (73ste), Sanne Thijssen (90ste) en Wout-Jan van der Schans (94ste)

Kijk hier voor de volledige FEI ranking.