Clockwise of Greenhill Z wint Grote Prijs Vancouver ZONDER hoofdstel!

Clockwise of Greenhill Z wint Grote Prijs Vancouver ZONDER hoofdstel!

Twee hindernissen voor de finish gebeurde het ondenkbare in de CSI3* 1.55m Grote Prijs in Vancouver. Op zaterdag verloor Uma O'Neill haar Clockwise of Greenhill het hoofdstel.

In de lijn naar de laatste stijlsprong slipte het hoofdstel weg over de oren. De hengst hield echter vast aan het bit en sprong alsnog naar de winst! "Alles was nat van de regen. Terwijl we verder in het parcours waren, merkte ik plots op dat het oortje meer en meer ruimte kreeg boven de oren van mijn paard. Ik was initieel bang dat het oortje de ogen van mijn paard zou bedekken. Maar goed, ik besliste alsnog er gewoon voor te gaan en Clockwise loste het perfect op!"

"Ik vertrouw mijn paard gewoon blindelings. Ik weet dat ik op hem kan bouwen en hij weet wat er van hem verwacht wordt," vertelt de Nieuw-Zeelandse amazone over haar hengst uit de fokkerij van Philip Gysbrechts.

Slechts twee combinaties noteerden een dubbel foutloze omloop. Jaehee Jeon volgde met de Belgische Kadans van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere), voor Kassidy Keith en Havana.

F. © Persbericht