CK Zeeland: Atletische Kadara springt naar kampioenschap en Kesta Utopia loopt naar kampioenschap

CK Zeeland: Atletische Kadara springt naar kampioenschap en Kesta Utopia loopt naar kampioenschap
Slechts drie merries kwamen in de baan bij de springmerries, twee driejarigen en één vierjarige. Uiteindelijk kreeg de goed gemodelleerde Dakar VDL-cochter Kadara het kampioenslint omgehangen.

Twee merries werden op het Ck voorgesteld bij driejarige springmerries. Kampioen werd de jeugdige Dakar-dochter Kadara. Zij werd door J.Kramer uit Emmen gefokt uit Sophy prest van Heartbreaker. Zij viel op met haar correcte exterieur en lichtvoetige manier van lopen en had daarbij voor 85 punten gesprongen wat haar, naast het kampioenschap ook een uitnodiging voor het NMK. De merrie die staat geregistreerd bij Ruud Evertse uit Nieuw- en St.Joosland. De Zirocco Blue dochter Kuwerna werd als tweede geplaatst. Zij werd gefokt door Sam Moens uit Aagtekerk en is nauw gerelateerd aan het winnende springveulen.

De enige vier tot en met zevenjarige springmerrie was de Zirocco Blue-dochter Jamona. Zij werd gefokt door M. van Deurzen uit De Rips en staat geregistreerd bij J.W. Bevelander uit Kerkwerve. Een correct gebouwde merrie met voldoende lengte in het lichaam maar in haar springen iets moeest toegeven op de uiteindelijke kampioen.

De driejarige Kadara overtuigde ook in de kampioenskeuring en sleepte ook het algemeen kampioenschap in de wacht.

Twee dressuurmerries streden zojuist voor het kampioenschap van de provincie Zeeland. Daarbij ging de hoogste eer naar de beste driejarige merrie, Apache-dochter Kesta Utopia. Zij moest het opnemen tegen de Negro-dochter Goya die bij de oudere merries haar meerdere had moeten herkennen in Georgina PF (v.Vivaldi) die niet mocht overkampen.

Zes driejarigen kwamen in de ring. Daarvan werd de Apache-dochter Kesta Utopia als eerste geplaatst. Ze viel op met haar jeugd en waardeerde zich op met haar goede bewegingen waarbij ze veel houding maakt. Tweede bij de driejarigen werd de merrie met het beste model. De Blue Horse Farell-dochter Kunta SP (uit Aziola ster voorl. keur van Jazz van fokker Mts. P.A. Priester en J.J. Bakker uit Kortgene, in beweging moest zij echter toegeven op haar concurrente.

Bij de vier tot en met zevenjarigen was de hoogste eer voor de aansprekende Georginia PF, een dochter van Vivaldi uit (Liginia elte pref PROK van Goodwill, fokker M.R. en L. Hanswijk uit Vinkenbuurt en M. de Lange uit Hellevoetsluis. Deze merrie mocht echter niet terugkomen voor het kampioenschap vanwege haar registratie buiten de provincie. Die eer ging naar de Negro-dochter Goya (uit Doya van Lord Leatherdale) vanz fokker B.G. Jaspers uit Dongen en geregistreerd bij A.C.M. van Boven uit Hansweerd. Uiteindelijk werden vijf van de zeven merries gepromoveerd.