Bronzen prachtprestatie van Thamar Zweistra tijdens Grand Prix Freestyle Wereldbekermanche Madrid

Bronzen prachtprestatie van Thamar Zweistra tijdens Grand Prix Freestyle Wereldbekermanche Madrid

Na een fantastische zilveren plek gisteren in de Grand Prix, danste Thamar Zweistra in het zadel van de 9-jarige Hexagon's Ich Weiss (Hexagon's Rubiquil) vandaag alweer naar een medaille tijdens de Freestyle van de vierde wereldbekermanche dressuur in Madrid.

De Duitser Frederic Wandres veroverde uiteindelijk opnieuw voor een unanieme jury vol overtuiging het goud door de 15-jarige Duke of Britain FRH (Dimaggio) naar een score van 84.830% te sturen. Net iets minder unaniem was de jury bij zijn landgenote Helen Langehanenberg op de rug van de Holsteiner merrie Annabelle (Conteur), die met een finale score van 80.035% het zilver behaalde. Thamar Zweistra zette opnieuw een fantastische proef neer met de NRPS hengst Hexagon's Ich Weiss, en danste zo naar 79.660% en een bronzen medaille.

Voor de Franse Morgan Barbançon en de Oldenburger hengst Sir Donnerhall II OLD (Sandro Hit) was er een vierde plek weggelegd (78.220%), gevolgd door Joao Victor Marcari Oliva uit Brazilië op de Lusitano hengst Escorial Horsecampline (Spartacus Csm) (76.655%).


Vind de volledige uitslag hier.

Vind de voorlopige tussenstand in de FEI Dressage World Cup hier.