Brabantse amazones domineren in derby van Bathmen

Brabantse amazones domineren in derby van Bathmen
Het was een spannende strijdt gisteravond in het Sallandse plaatsje Bathmen. Tijdens de GMB indoor derby die hier verreden werd, werd er razendsnel gestreden om de felbegeerde eerste prijs van €2000,-. Van de 20 deelnemers mochten de beste 10 terugkomen in het best pittige parcours dat hier was neergezet door Jos Brinkman. Zoals het in een echte derby betaamd werd er dan ook vol op snelheid gereden door de deelnemers in de 'winning round'.

De uit Brabant afkomstige Bianca Schoenmakers liet hier namelijk de harten van het publiek sneller kloppen door een fantastische snelle ronde neer te zetten. De amazone met de bijnaam 'Schumacher' staat bekend om haar zeer snelle ronden, en ook hier liet ze het publiek smullen van een geweldig ronde. Toen ze op de voorlaatste hindernis dan ook een balk eraf sprong met haar Boss Hdh hield het publiek dan ook de adem in. Maar met de razendsnelle ronde van deze Phin Phin nakomeling waren de twee strafseconden die ze ontving voor de balk geen enkel probleem meer. Met een tijd van maar liefst 53.82 seconden schreef de combinatie onder luid applaus de overwinning op hun naam.

De ook uit Brabant afkomstige amazone Aniek Diks ging in eerste instantie aan de leiding samen met haar Huro's Winston-Jumper R. Deze Cantos nakomeling toonde prima vorm en het tweetal zette dan ook een razendsnelle ronde neer van 54.09 seconden, waarbij ze als een van de weinigen ook nog eens foutloos wisten te blijven. Voor dit tweetal was er een tweede plaats in 54.09 seconden die hen een mooie prijs van €1500,- opleverde en een waardebon van E-Horses.

Als derde eindigde vervolgens Pim Mulder die hier het hoofd aardig koel wist te houden samen met zijn Celine. De Lupicor dochter liet een mooie snelle ronde zien en zij noteerden een tijd van 54.23 seconden wat goed was voor €1000,- en een halster van Stal Tiebot. Op de vierde plaats vinden we vervolgens Eric ten Cate en zijn schimmel ECW Blue Sky (Mr. Blue). Dit paard staat bekend om zijn soms wat aparte manier van springen, die de combinatie toch vaak mooie resultaten weet op te leveren. Zij kwamen rond in een tijd van 55.85 seconden.

Voor Bianca Schoenmakers was er vervolgens ook nog een vijfde plaats met haar andere paard Dha Dha Hdh (v.Douglas) met wie ze een tijd noteerde van 56.03 seconden.