Thibeau Spits en de 13-jarige BWP-merrie bleven ruim twee seconden voor op Gaj Riossa met onder het zadel de negenjarige KWPN-merrie, Izabella L (Entertainer). De derde trede van het podium kwam op naam van Gerrit Nieberg met onder het zadel Felidae (Favorit Ask).

Net buiten de top drie noteerde Yves Houtackers het beste thuis-resultaat. Samen met Jackson V (Verdi TN) sprong Houtackers foutloos naar de vierde plaats. Landgenote Marlies van Soest volgde met haar 10-jarige BWP-merrie, Marieke (Cicero Van Paemel z) op de zevende plek. 

Rens Spreuwenberg & Yves Houtackers scoren in Youngster Tour Finale

Eerder won Ellen Whitaker de Youngster finale met haar Sjl Fizzy Tart (Locarno 62). Het duo won begin deze week ook al de eerste proef voor zevenjarigen. Voor eigen publiek reed Rens Spreuwenberg met Kyra (F-One USA) naar het beste Nederlandse resultaat. De combinatie strandde foutloos op de vijfde plek.

In de aansluitende finale voor vijf-en zesjarigen sprong Yves Houtackers op het podium met Gwinnru de Kernevez (Andiamo Semilly). Het Nederlandse duo moest enkel Andrea Marchese met Viva's Golden Girl PS (Vivant vd Heffinck) voor zich dulden.

Alle resultaten