Kevin Staut kon rekenen op Blackonda (v. Kannan) om de winnende tijd van 38,02 seconden neer te zetten in de barrage. Kamil Papousek en Charlyn (v. Clinton) verzekerden zich van de tweede plaats in 38,37 seconden. Steve Guerdat verdedigde de Zwitserse vlag met een derde plaats. In het zadel van Is-Minka (v. Mylord Carthago HN) kwam hij in 38,40 seconden over de eindstreep. 

De plaatsen vier en vijf waren voor de thuisrijders Luca Marziani (Don't Worry B) en Giulia Martinengo Marquet (Scuderia 1918 Claristo 3). 

Wout-Jan van der Schans (Forlan van de Sprengenberg) zette de beste Nederlandse prestatie neer en eindigde negende.

Alain Juffer gaat met goud naar huis in Grand Prix 

Uiteindelijk was het Alain Juffer die met Dante MM (v. Diarado) in 45,46 seconden naar de overwinning snelde. Trevor Breen zat hem op de hielen met Highland (v. Clinton) en noteerde eveneens een foutloze omloop maar was met 47,72 seconden net niet snel genoeg en eindigde tweede. De top drie werd aangevuld door Belgisch talent Thibault Philippaerts die met Broadway de Mormoulin (v. Kannan) in 44,75 seconden over de meet reed. Helaas zag hij vier strafpunten verschijnen achter zijn naam voor een springfout in de jump-off en werd hierdoor weerhouden van de overwinning. 

Plaatsen vier en vijf waren weggelegd voor Max Haunborst (Carlo 399) en Megane Moissonnier (Cordial). 

Klik hier voor de resultaten.