Derde laatste ruiter aan de start, Marlon Modolo Zanotelli zette uiteindelijk de onklopbare chrono met zijn KWPN'er, VDL Edgar M (Arezzo VDL). Het duo werd opgevolgd door Victor Bettendorf met de 10-jarige Mr. Tac (Non Stop) en Shane Sweetnam in het zadel van de Kannan-zoon, James Kann Cruz.

"Ik won al enkele CSI5* wedstrijden, maar hier in Genève nog nooit. Dit voelt echt enorm goed aan," reageert Zanotelli na afloop.

Herbeleef de Barrage

Eerste aan de start was Henrik von Eckermann met de 9-jarige Calizi (Cellestial). Het paar sprong de derde hindernis, een oxer van Credit Suisse, tegen de vlakte en zette de toon met één springfout in 36,10 seconden.

Het publiek begon te daveren toen Martin Fuchs met Commisar Pezi (Commissario) aan de start kwam. Samen met de 9-jarige ruin hield Fuchs het foutloos in 47,32 seconden en nam zo de leiding over. Het was wachten tot de vijfde ruiter aan de start, Shane Sweetnam die met James Kann Cruz (Kannan) de chrono foutloos wist te verbeteren met bijna 12 seconden. Met een foutloze finish in 35,26 seconden nam de Ier de leiding over.

Ook Nicola Philippaerts kreeg een springfout met Katanga vh Dingeshof op de oxer van Credit Suiss. Aan de start volgde Victor Bettendorf met de 10-jarige Mr Tac (Non Stop). Het paar stopte de chrono op 34,98 seconden en sprong zo als derde foutloze in de leiding.

Voor België volgde Wilm Vermeir aan de start met zijn vertrouwde IQ Van het Steentje. Vermeir nam de wendingen kort en IQ bleef van het hout. Het duo bleef knap foutloos en sprong naar de voorlopig derde plaats met een tijd van 37,13 seconden. Christian Ahlmann volgde met Dominator 2000 Z onder het zadel. Samen met de gekeurde hengst nam hij in 35,48 seconden meteen de derde plaats voor zich.

België's aankomend talent (of reeds bevestigd), Gilles Thomas volgde aan de start met Calleryama. Het paar tikte eveneens de oxer van Credit Suisse tegen de vlakte en veranderde dan de tactiek voor een verder foutloze omloop. 

Het publiek werd wild met Steve Guerdat en Venard de Cerisy (Open Up Semilly) die volgden aan de start. Een springfout maar wel de snelste tijd leverde hem een voorlopig zesde plaats. Marlon Modolo Zanotelli en VDL Edgar M volgden met een pijlsnelle chrono. Samen met de zoon van Arezzo VDL stopte de Braziliaan de chrono op 33,87 seconden en nam zo de leiding op de valreep over.

België volgde nogmaals met Pieter Devos en zijn Mom's Toupie de la Roque. Het paar bleek erg op dreef en nam zelf de hindernis nr. 8 op schuin. Maar bij de laatste hindernis, de Rolex oxer, viel de hindernis tegen de grond.

Volledige uitslag