De tweede plaats ging eveneens naar een Belgische amazone: Emilia Housen en de Gucci Hh Z (v. Dicasi OH) eindigden op zilver na een foutloze ronde in 30,33 seconden. Steven Veldhuis en Installera Balia RS (v. Emerald) vervolledigden het podium na 30,36 seconden. 

Tamara van Manen en Quebec I (v. Quidam's Rubin) namen de vierde plaats mee naar huis. Voor Laurens Meynaerts, die al vijf jaar geen officiële wedstrijd meer sprong, was er een vijfde plaats. Hij reed Concordia Z (v. Chiquitano Z) foutloos rond in 30,76 seconden. 

"Een echte comeback zou ik het niet noemen", lachte Meynaerts. "Ik wil mij vooral amuseren, een echte terugkeer op het hoogste niveau zit er voorlopig niet in. Af en toe eens weg zijn van kantoor werkt als een echte verademing. De spierpijn nemen we er graag bij", laat hij weten.

Klik hier voor de resultaten

CSI1* 1m15

In het 1m15 van de CSI1* competitie ging het volledig podium naar Nederlandse ruiters. De winst was voor Ruth van der Linde. Zij reed Elixer Blue W (v. Mr. Blue) foutloos naar de finish in 31,94 seconden; Ze bleef hiermee Tamara van Manen voor die met Incredible (v. Kashmir van Schuttershof) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie liet alle balken in de lepels en finishte in 32,41 seconden. Enrico van Manen eindigde op Kaprisch (v. Glasgow vh Merelsnest) op de derde plaats. Zij behielden de nul en stopten de chrono na 32,78 seconden. 

Natalie Picot (Hybris van het Duvelsbos) en Emily Weber (Blue Silver) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten