De winst daarentegen was wel voluit voor Engeland. Zij bleken het sterkste land met slechts 2 strafpunten voor het overschrijden van de tijd. Karl Robins wist als enige foutloos te blijven met Equine America G Camille HBF.  Alex Thompson moest met Cathalina S net zoals Matthew Sampson één tijdsfout noteren. Joseph Clayton en Gentlemen VH Veldhof zette het schrapresultaat neer. 

Met een totaalscore van 4 strafpunten kwam Brazilië op de tweede plaats terecht. Felipe Amaral met Androide 3K kon als enige foutloos blijven. Karina Johannpeter noteerde 2 strafpuntjes voor de tijd met Escape-adventure. Ook Matheus Correa moest hetzelfde resultaat noteren met Zeus Z. 

Op drie vinden we Zwitserland terug met een totaalscore van 9 strafpunten. Edouard Schmitz met Quno zorgde voor de foutloze omlopen van het team. Barbara Schnieper en Quick Fire noteerden een totaal van 5 strafpunten. Vervolgens werden er 4 strafpunten genoteerd voor Alain Jufer en Dante MM. Dit bracht het team op een totaal van 9 strafpunten en dus een derde plaats in deze Nations Cup. Niklaus Schurtenberger zorgde met Lireu voor het schrapresultaat. 

Naast Zwitserland staat ook Zweden op dezelfde derde plek met een totaalscore van 9 strafpunten. Alexander Zetterman zorgde met Triton Hastak voor het schrapresultaat. Wilma Helström en Cicci Bjn verzekerde het Zweedse team als enige van 0 strafpunten. Pettersson Häggström moest met zijn Chaccatara 1 puntje tijdsoverschrijding noteren. Linda Heed en Laurien van Orshof schreven 8 punten in totaal achter hun naam. 

Op vijf vinden we gastheren van dienst, Spanje terug. Zij noteerden een totale eindscore van 13 strafpunten achter hun land. Op plaats zes vinden we Ierland terug met 14 strafpunten. De zevende plek was goed voor Australië met een score van 17 strafpunten en de top acht werd aangevuld door Italië die 27 strafpunten moesten noteren.