Het parcours in twee fasen van Kelvin Bywater (IRL) confronteerde 59 deelnemers uit 11 verschillende landen met elkaar terwijl enkele van 's werelds beste atleten zich klaarmaakten voor de komende week. Negentien leden van het startveld konden een foutloze omloop neerzetten, twee deelnemers eindigden met enkele punten voor tijd, en nog eens 13 combinaties maakten een een ongelukkige springfout.

Shulman-Desiderio en haar jarenlange partner Villamoura (v. Diamant de Semilly) bewezen dat ze nog steeds aan de top van hun kunnen staan, want het duo zette een foutloze prestatie neer en een onklopbare tijd van 29,89 seconden en wonnen de proef. 

"Ze houdt gewoon van dit soort wedstrijden, en ik weet eerlijk gezegd niet wie van ons er meer plezier aan beleeft," zei Shulman-Desiderio over de 13-jarige Selle Francais-merrie van Diamant De Semilly. "Op de leeftijd dat ze nu is, hoe minder we thuis doen, hoe gelukkiger ze is, en ik gebruik de shockfactor een beetje in mijn voordeel en zet haar gewoon meteen in de ring na een aantal weken niet gesprongen te hebben."

McLain Ward (USA) snelde over de piste met een efficiënte tijd van 30,62 seconden met de 13-jarige Westfaalse ruin Catoki (Catoki x Caretello B) waarmee hij de tweede plaats veiligstelde. De derde plaats ging naar de Ier Jordan Coyle met de Elan Farm's 14-jarige Hannoveraanse ruin Boston Ask (Berlin x Quidam De Revel), die een dubbel foutloze tijd neerzette van 31,88 seconden.

Bron: Palm Beach international Equestrian Center 
Foto: © Sportfot