Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze 1.60m Grand Prix. Het parcours werd in de basis even stilgelegd toen de Amerikaanse amazone, Laura Kraut op het voorterrein ten val kwam. 

Eerste aan de start in de herkansing was Bernardo Alves met Joris de Brabander zijn 10-jarige Mosito van het Hellehof (Elvis ter Putte). Het paar zette de toon met een foutloze barrage in 44,23 seconden. Aan de start volgde Henrik Von Eckermann met  zijn vertrouwde King Edward (Edward).  Het paar kwam dichtbij de chrono van Alves maar tikte eveneens één balk uit de lepels.

Ook Christian Ahlmann en de BWP-ruin, Mandato van de Neerheide (Emerald) tikten een balk uit de lepels. De Nederlandse springruiter Maikel van der Vleuten leek aardig op weg om met Beauville Z de leiding over te nemen. Na een finish in 44,70 seconden volgde het paar uiteindelijk achter Alves. Het was wachten op Peder Fredricson met zijn sBs-ruin, H&M All In (Kashmir van Schuttershof). Het duo nam de eerste wending een stuk meer naar binnen en kon zo enkele seconden winnen. Met een chrono van 44,09 seconden betekende dit sowieso een podiumplaats, met nog twee combinaties te volgen aan de start.

Kendra Claricia Brinkop volgde met Do It Easy (Vigo Cece). De Duitse amazone zorgde voor een enorme spannende barrage en leek de leiding over te nemen tot de laatste balk uit de lepels viel. 

Laatste aan de start was thuis-ruiter, Jérome Guery. Samen met zijn statige hengst, Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) strandde Guery uiteindelijk na één springfout en pijlsnelle chrono op de vijfde plek.

Volledige Uitslag