De 1.45m hoge Longines Ranking rubriek vormde de hoofdrubriek van de dag in Gorla Minore. Winst was er voor de Duitser Hans-Dieter Dreher. Hij reed in het zadel van Prinz (v. Perigueux) naar de eerste plaats met een tijd van 63,90 seconden. Francisco José Mesquita en Catch Me Imperio (v. Contagio) verzekerden het zilver en reden over de finish in 65,62 seconden. Pius Schwizer kon rekenen op Bakatina De Beaufour (v. Ogano Sitte) om in 66,12 seconden naar de derde plaats te rijden. 

Marc Dilasser (E2K Abricot Ennemmelle) en William Funnell (Equine America Billy Picador) werden vierde en vijfde.  

Lars Kersten (Hallilea) hield de Nederlandse eer hoog en eindigde met een zesde plaats in deze rankingproef. Niels Kersten (High Hopes SFN) mocht nog rekenen op een top vijftien klassering. 

In de 1.40m proef was het wederom Niels Kersten (Call Me Baby Quick PS) die sterk in de kijker sprong en knap vierde eindigde. Vervolgens sprong Patrick Van Der Schans (Habrina) naar een klassering in de 1.35m rubriek. Dennis Van Den Brink (Joy Of Spring R) eindigden nog in de top twintig. Van Den Brink (Kallas) mocht ook rekenen op een zesde plaats bij de zevenjarige paarden. Wout Jan Van Der Schans (A.S. Lana Del Rey) werd elfde bij de zesjarigenTot slot verzekerde Niels Kersten met Zeppe Blue nog een derde plaats in de 1.25m hoge proef

Klik hier voor de resultaten.