"Diamond is een fantastische merrie. Als ik geen fouten maak, zoals gisteren zal ze elke keer een goede ronde rijden. Het is geweldig om vandaag te winnen, zeker na het voorval van gisteren. Dit betekent echt veel voor mij", aldus Marlon Modolo Zanotelli aan GCTV. 

Voor Frankrijk reed Titouan Schumacher met Atome Z (v. Amadeus Z Brimbelles) naar een tweede plaats in 35,90 seconden. Publieksfavoriet Marcus Ehning reed met Calanda (v. Callido) naar een derde plaats op het podium met een tijd van 36,39 seconden.

John Whitaker deed zijn best om met Sharid (v. Toulon) naar die overwinning te rijden maar hij was niet snel genoeg. Met een tijd van 36,49 seconden nam hij genoegen met een vierde plaats. De Ier Denis Lynch reed met GC Chopin's Bushi (v. Contendro II) naar een vijfde plaats. Hij noteerde een nulronde in de jump-off met een tijd van 36,54 seconden. 

Jur Vrieling wist naar een zeer knappe zesde plaats te rijden. In het zadel van Long John Silver 3 (v. Lasino) reed hij een nulronde in 38,51 seconden.

Ook Harrie Smolders (Uricas vd Kattevennen) deed het goed maar noteerde één strafpuntje voor de tijd, wat hem van de jump-off weerhield. Suus Kuyten (King Kong d'Avifauna) noteerde een totaal van acht strafpunten in de eerste fase. Johnny Pals (Charley) deed ook zijn best om de Nederlandse eer te verdedigen maar moest het doen met een totaal van 17 strafpunten in de eerste fase. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: Tomas Holcbecher