Onze landgenoot Kevin Jochems kon rekenen op Emmerton (v. Silvio I) om naar een negende plaats te rijden. Hij eindigde met een balk op de laatste sprong van de tweede omloop en noteerde één strafpuntje voor de tijd in de tweede omloop. Bart Bles en Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) sprongen naar een elfde plaats. 

David Will bleek in goede vorm te zijn. Hij kon rekenen op Babalou HD (v. Balous Bellini) om binnen de tijd tweemaal foutloos te blijven en daarbovenop ook nog eens de winnende tijd neer te zetten van 39,86 seconden. Constant van Paesschen zat Will op de hielen. In het zadel van de veertienjarige BWP-hengst Isidoor van de Helle (v. Canturo) reed van Paesschen in 41,77 seconden een snelle tweede omloop wat hem het zilver opleverde in deze wereldbekerwedstrijd. Het podium werd vervolledigd door de Ier David Simpson met Foudre F (v. Namelus R). Hij noteerde in de eerste omloop een tijdsfoutje en nam die mee naar de tweede omloop. Daar reed hij over de finish in 48,50 seconden en ging naar huis met het brons. 

Ali Hamad Al Kirbi (Dalida van de Zuuthoeve) liet het hout in de lepels liggen maar zag drie tijdsfouten in de eerste omloop. Dit bracht hem op een vierde plaats. Henrik von Eckermann (Glamour Girl) was razend snel en noteerde dan ook de snelste tijd in de tweede omloop maar hij sleepte nog een springfout mee van in de eerste fase waardoor hij vijfde eindigde. 

Klik hier voor de resultaten.