De winst bleef in eigen land met Kent Farrington die in het zadel van Orafina (v. For Fashion) naar de overwinning snelde. Met een tijd van 33,41 seconden in de jump-off was hij alle concurrentie te slim af. Sergio Alvarez Moya zat Farrington nauw op de hielen maar was net niet snel genoeg. In het zadel van Malibu De Muze (v. Nabab de Reve) reed Moya in 33,68 seconden naar de tweede plaats. De top drie werd aangevuld door onze landgenoot Jos Verlooy die met Luciano van het Geinsteinde (v. Quinn van de Heffinck) in 34,28 seconden het brons verzekerde. 

De top vijf werd aangevuld door de Amerikaanse ruiters. Zo sprong Adrienne Sternlicht (Benny's Legacy) naar een vierde plaats en eindigde Lucy Deslauriers (Hester) als vijfde. 

"Ik ben echt trots op dit paard", vertelde Farrington. "Ze is er een die ik de afgelopen twee seizoenen heb meegenomen. Ik gebruik het circuit van Florida graag als trainingsterrein voor mijn jongere paarden, en ze heeft dit seizoen echt een stapje hoger gezet."

Bewijs van Orafina's groei is onder andere de tweede plaats in de $140,000 Southern Arches Grand Prix CSI3* tijdens WEF 1 en haar prestatsie in haar eerste vijfsterren grand prix tijdens Week 4's $406,000 Fidelity Investments Grand Prix CSI5*.

"Ik vond dat ze geweldig was in haar eerste grand prix van dit niveau, en ze kwam vandaag terug op het vijfsterren niveau en presteerde beter dan ik had verwacht," voegde Farrington toe. "Het is een lang seizoen, dus ik probeer haar op te bouwen zodat ze gewend raakt aan de omgeving van onder de lampen te rijden en springen op het hoogste niveau, en dan laat ik haar weer zakken en doe ik wat kleinere klassen om te werken aan haar rijdbaarheid en controle. Ik denk dat op en neer bewegen tussen de niveaus de beste manier is om hier een opkomend paard te produceren." 

Bron: persbericht 
Foto: © Sportfot 


Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Sportfot