Jurgen Stenfert zat in het zadel van de tienjarige KWPN-merrie Heaven Of Romance (v. Andiamo Z). In de barrage waren ze snel, behendig én foutloos. Ze vlogen door de finish in een tijd van 34,10 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren zonder daarbij een fout te maken. Zo zorgden zij ervoor dat de winst in Nederland bleef. 

Conor Drain kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Met de KWPN-ruin Imagine (v. Cassini Gold) was hij slechts vijftien honderdsten trager en in 34,25 seconden nam hij de tweede plaats voor zijn rekening. De derde plaats was opnieuw voor Nederland dankzij Bas van der Aa en de KWPN-ruin Gaen (v. Quintago I). 

Julia Houtzager-Kayser reed Django Semilly (v. Nartago) naar de vierde plaats. Zo bleef ze Ernesto Canseco voor, die de KWPN-hengst It's Possible SRK naar de vijfde plaats stuurde. Tot slot konden Lars Wigger (Foline), Dennis van den Brink (Ogano Girl Z) en Marriet Smit-Hoekstra (Duco Z) zich nog klasseren in deze rubriek. Zij wisten een plekje in de barrage te bemachtigen, maar kregen daarin vier strafpunten. 


CSI1* - 1m35 Grand Prix 

Ook de 1* GP werd gewonnen door Nederland, daar zorgde Pim Mulder voor. Hij kon met de KWPN-merrie Its A Katosca Again de winnende tijd van 36,55 seconden neerzetten. Dat was nipt sneller dan de tijd van Niels Jonkers. Die nam met de KWPN-ruin Gold Digger-H (v.Chellthago Z) de tweede plaats voor zijn rekening in 36,81 seconden. 

Elisa Strubbe en Ona Van't Veldeken (v. Dieu Merci Van T&L) namen voor België de derde plaats in ontvangst. De rest van de top vijf was opnieuw voor Nederland dankzij Annelinde Hoving (Coberlina Z) en Bert-Jan Zuidema (Jaleska Floris). Verder konden ook Monique van den Broek (Kes TN), Julian de Boer (Creme de la Creme Z), Max van de Poll (Kentucky Lii-S) en Regina Leeuwen (Cherry Tania) zich nog klasseren in deze proef. 


Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's: Jeroen Spoolder / Fred Lubbers/CH DE Wolden