Het werd een barrage van strijd der titanen. Onder andere kwamen Brian Moggre met de gekeurde hengst, Balou du Reventon, Jérome Guery met zijn hengst Quel Homme de Hus, Daniel Deusser met Killer Queen Vdm, enz.

Eerste aan de start werd de Zweedse amazone, Petronella Andersson met Castres van de Begijnakker Z (Coriano Z). Het paar finishte met één springfout in 37,37 seconden. De eerste  foutloze omloop kwam op naam van Pieter Clemens met de 10-jarige Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur). De winnaar van de hoofdrubriek op zaterdag, Lorenzo de Luca,  verbeterde de tijd met net geen drie seconden in het zadel van Nuance Bleue Vdm Z (Nabab de Reve).

De tijd van De Luca bleek moeilijk te kloppen. Jerome Guery wist de tijd wel te verbeteren met Quel Homme de Hus, maar noteerde daarbij één springfout. Dit bracht het paar voorlopig op de derde plaats. Het was wachten tot Daniel Deusser om de leiding over te nemen. Deusser snelde in 37,26 seconden naar de leiderspositie met Killer Queen Vdm (Eldorado vd Zeshoek).

Einduitstlag

De prestatie werd knap verbeterd door laatste ruiter aan de start, Jessica Springsteen met de 14-jarige Acolord-dochter, Rmf Zecilie. Deusser volgde voor De Luca op het podium. Net buiten het podium strandde Pieter Clemens voor Jérome Guery op de vijfde plek.

Op de tiende plaats strandde voormalig Belgisch kampioen, Dominique Hendrickx met de SF-ruin, Vintadge de La Roque (Kannan).

Uitslag