Een internationale Nations Cup voor studentenruiters verloopt iets anders dan normaal. Over verschillende omlopen moeten de ruiters in groep en individueel zowel in het dressuur als in het springen aan de start komen. Dit telkens met geleende paarden van het organiserende land. De ruiters krijgen gemiddeld 5 minuten de tijd om het paard te leren kennen.

Individueel reed Fleur De Geer naar de gouden medaille in het dressuur. In een finale waar ze een kür en Prix St Georges moest rijden hield ze Antonia Heidorn achter zich. Samen met een zilveren medaille in het springen bracht dit De Geer op de eerste plaats in het eindklassement.

In het springen volgde Shannon Groeneveld nog op een derde plaats in de individuele ranking. De twee dames verzekerden zo een tweede plaats in het eindklassement van het spring onderdeel.

“Een droom die uitkomt”

Fleur de Geer reageert na afloop enthousiast: “Het was een geweldige wedstrijd met fantastische prijzen, mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Ik heb 10 paarden mogen rijden, 5 in de dressuur en 5 in het springen. Stuk voor stuk fijne paarden, zeker in de kür op muziek en de finalerondes van het springen heb ik enorm genoten. Vroeger heb ik veel gesprongen bij de pony’s, maar tegenwoordig rijd ik alleen dressuur. Daarom was het extra leuk om weer te mogen springen. Om dan ook nog eens dubbel goud en zilver te winnen, is een droom die uitkomt. Ik wil de paardeneigenaren ontzettend bedanken voor het vertrouwen en de Belgische studentenruiters voor de goede organisatie.”

Individueel sterk

Debutanten Pernilla Krans, Renee Speelman en Kim Speelman reden mee als individuele ruiters. De zusjes Speelman waren goed op dreef, Renee won de zesde prijs in het springen en Kim de vijfde prijs in de dressuur, de achtste prijs in het springen en brons in het gecombineerde klassement.


bron: Equnews/ VNS