De viersterren wereldbekerproef over 1.50m daagde de ruiters in een basisparcours uit om de barrage te kunnen bereiken. Slechts 11 van de ruim 40 combinaties slaagden in deze taak. Duarte Seabra, de winnaar van gisteren, sprong uitstekend met Hhs Washington (v. Tinaranas Inspector) maar was niet de snelste. Die eer kwam toe aan Emanuele Gaudiano. De Italiaan had zijn trouwe metgezel Chalou (v. Chacco-Blue) meegenomen en boekte de overwinning. De Oostenrijker Gerfried Puck werd derde met Equitron Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van T Heike). 

Celine Schoonbroodt-de Azevedo zat in het zadel van Clinto T Z (v. Clintissimo Z) en reed de barrage foutloos in een tijd van 39,68. Daarmee stond ze lange tijd op de derde plaats, maar de laatste twee combinaties staken daar een stokje voor zodat ze genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Trevor Breen wist met Highland President (v. Clinton) vierde te worden. 

Volledige resultaten

De aansluitende proef over 1.40m beloofde een spannende tweede fase. De overwinning kwam in handen van Jessica Burke die met Inpulss (v. Dallas VDL) de snelste tweede fase kon neerzetten. Rodrigo Giesteira Almeida werd tweede door met Pegasus Cekanane (v. Kannan) twee honderdsten voor te blijven op Mariana Frauches Chaves. De Braziliaanse zat in het zadel van de BWP'er Obi van Klapscheut (v. Cooper van de Heffinck) en werd derde. 

Volledige uitslag