In de CSI4* 1.45m Big Tour kregen de ruiters een parcours over de hoogte van 1.45m voorgeschoteld, die ze rechtstreeks tegen de klok moesten afleggen. Winst was er voor de Duitse Katharina Offel in het zadel van de dertienjarige KWPN'er Elien (v. Carambole). Het duo noteerde de beste tijd van 62,38 seconden in een foutloze omloop. Eduardo Alvarez Aznar en Enjoy de la Mure (v. Vigo Cece) reden in 62,71 seconden naar een tweede plaats. Gregory Wathelet kon rekenen op de tienjarige Chagall de Toscane (v. Norton d'Eole) om in 63,05 seconden naar het brons te rijden. 

Cameron Hanley (Arena Uk Winston) zorgde voor een Ierse vierde plaats. Doron Kuipers (Hollywood VK) hield de Nederlandse eer hoog en werd knap vijfde. 

Tot slot zorgde Leopold van Asten (VDL Groep Urane de Talma) voor nog een Nederlandse klassering in deze rubriek. 

Nederland boven in Vejer 

In de CSI4* Big Tour 1.35m rubriek reed wederom Leopold van Asten (VDL Groep Victoria) naar een top vijf klassering. Ook Henk Van De Pol (Hyperion) klasseerde zich in de top tien. In de CSI4* Medium Tour 1.40m proef noteerde Kars Bonhof (Chapeau) in de tweede groep een mooie twaalfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.