Allereerst, het nieuws dat ook jij corona hebt gehad, gaat de ronde. Klopt dit?

Goh ja, ik ben niet zeker en ze hebben mij ook niet getest dus ik zal het nooit zeker weten. Feit is wel dat mijn vrouw tijdens de eerste week van de epidemie, de week van de BWP-hengstenkeuring, veel symptomen had die op corona wijzen. Ze had hoge koorts, moest veel hoesten,… Ze is dan ook direct ‘in quarantaine’ gegaan. Een week later kreeg ik gelijkaardige symptomen maar na drie dagen voelde ik mij al stukken beter. Het kan dus zijn dat het Corona was, maar het kan ook gewoon een erge griep zijn. Iedereen wordt wel eens ziek, hé? Zoals ik al zei, ze hebben mij niet getest dus ik zal nooit zeker zijn welke van de twee het was.Ik heb mij wel onmiddellijk aan alle maatregelen gehouden en ik ben binnen gebleven, you never know".

Dat klopt. Hoe houd jij je nu zoal bezig?

“Ik rijd nog een zeven- tot achttal paarden per dag. Ik probeer al mijn paarden wat aan het werk te houden, maar ik werk ze ook niet te zwaar door aangezien dit volgens mij nu weinig zin heeft. Je weet niet wanneer de wedstrijden terug beginnen dus ik denk dat het nu vooral essentieel is om de conditie van de paarden wat op peil te houden. Als we eenmaal weten wanneer we terug van start kunnen gaan, kunnen we terug naar een doel toewerken maar nu houd ik alles bewust erg rustig. Ik steek nu ook meer tijd in de jongere paarden die vroeger misschien wat meer naar de achtergrond verdwenen. Ik probeer deze periode zo optimaal mogelijk te benutten om een klik met deze paarden te ontwikkelen en hen zo goed mogelijk te leren kennen. Maar ik krijg mijn dagen dus wel om en ik kan mijzelf goed bezig houden".

Wanneer denk je dat de wedstrijden terug zullen beginnen?

“Ik denk dat dat nu even nog niet aan de orde is. Ik denk trouwens ook dat we nooit meer terug naar een wereld kunnen gaan zoals we die ervoor kende. Enkel de tijd zal uitwijzen wat dat voor onze sport zal betekenen. Ik denk dus dat we nu alle maatregelen zo goed mogelijk moeten opvolgen, niet enkel zodat we snel op concours kunnen gaan, wat dat is wat mij betreft even bijzaak, maar wel om zo snel mogelijk terug naar een zo normaal mogelijk leven te kunnen gaan. Dat doen we op stal ook: we blijven wel werken, maar we houden zeker ook alle maatregelen van de overheid in acht en nemen geen onnodige risico’s".