Aniek Diks zat in het zadel van de KWPN-hengst Winston Jumper R (v. Cantos). In totaal verzamelden ze slechts vier strafpunten over het hele parcours en dat deden ze in de snelle tijd van 147,64 seconden. Dat resultaat was ruimschoots genoeg voor de overwinning en zo schreven zij deze Derby op hun naam. 

Mel Thijssen deed wel nog een verdienstelijke poging. Met de KWPN-ruin Grieg S (v. Indoctro) kreeg ze slechts acht strafpunten in het parcours. De tijd van 150,31 seconden was ook snel en zo werden ze knap tweede. Loewie Joppen vervolledigde het Nederlandse feestje. Met de Zangersheide merrie L'Esperance La Vie Z (v. Lordanos) sprong hij naar de derde plaats. 

Op vier kregen we Carlos Eduardo Mota Ribas en de BWP-merrie Jella van't Kathof (v. Eldorado vd Zeshoek). Zijn landgenoot Thiago Ribas Da Costa en de KWPN-merrie Hermelyntje (v. Dutch Design) vervolledigden de top vijf. 

Verder konden ook Wout-Jan Van der Schans (Forlan van de Sprengenberg), Mans Thijssen (I'm Here), Niels Kersten (Tippy Z) en Hessel Hoekstra (Helsinki) zich klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: Leanjo de Koster/Digishots