Een ongekend aantal deelnemers voltooiden vanmiddag foutloos het basisparcours van de 1.60m opgave. Maar liefst zestien combinaties leken bijna fluitend over de, toch niet eenvoudige opgave van parcoursbouwer Louis Konickx te vliegen. Onder hen bevonden zich drie Nederlandse combinaties: Leopold van Asten (VDL Groep Zidane), Gerco Schröder (Glock’s Cognac Champblanc) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P).  Schröder en zijn safe springende Clearway-nazaat bleven wederom foutloos in deze barrage, maar kwamen met 39.24 seconden niet in de buurt van de snelste tijd. Voor hen was er een achtste plaats. Regerend Nederlands kampioen Van der Vleuten liet zijn Verdi (v. Quidam de Revel) voluit gaan, maar kwam niet goed uit op de laatste sprong, wat hen uiteindelijk vier strafpunten en de tiende plek opleverde. Leopold van Asten en Zidane (v. Heartbreaker) kregen eveneens een springfout voor de kiezen en bleven hiermee steken op de twaalfde plaats. Na een barrage met 16 combinaties was het de laatste combinatie, de Duitser Daniel Deusser en wie anders dan Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky), die zowel foutloos wisten te blijven en de snelste tijd wisten neer te zetten in de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant. Zij klokten af in een tijd van 33.69 seconden. In deze Grand Prix volgde Michael Withaker met Viking (v. Jacomar) op 34.97 seconden. Voor Scott Brash en de sBs’er Hello Sanctos (v. Quasimodo v. Molendreef) was er een 3e plaats. Christian Ahlmann en Codex One (v. Contendro I), die in Aken nog de Rolex Grand Prix wonnen, eindigden op de 4e plaats. Voor Luciana Diniz en de BWP’er Winningmood (v. Darco) was er een 5e plaats. Beste Nederlander in deze manche was Gerco Schröder, met zijn Glock´s Cognac Champblanc behaalde hij, met een tijd van 39.24, de achtste plaats. Tiende werd Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. Klik hier voor alle resultaten.