"Zineday, het toppaard van Philipp Weishaupt, heeft de stallen in Riesenbeck verlaten. De tienjarige ruin van Zinedine uit L.B Paola zal voortaan gereden worden door de Amerikaans-Amerikaanse Eve Jobs. We wensen het paar het allerbeste voor de toekomst.", klinkt het bij Beerbaum Stables.

Zijn carrière met Philipp Weishaupt

Zineday, geboren in 2014 en gefokt door Franz-Georg Ottmann, heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd onder Philipp Weishaupt. Na zijn opleiding door Olympisch kampioen Christian Kukuk begon het paard zijn carrière met een tweede plaats op het Bundeschampionat. Vanaf 2021 leidde Weishaupt het talentvolle paard naar diverse overwinningen en ereplaatsen in internationale wedstrijden. Hun samenwerking bereikte een hoogtepunt met een zilveren medaille op de Europese Kampioenschappen in Milaan, waar ze slechts nipt werden verslagen door Steve Guerdat.

Zineday's prestaties in grote wedstrijden, zoals de derde plaats in de Grote Prijs van CHIO Aachen in 2023, maakten hem tot een paard om in de gaten te houden. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs toonde hij opnieuw zijn klasse. Hoewel het Duitse team op de vijfde plaats eindigde, leverde Zineday met Weishaupt de beste prestatie van het Duitse kamp.

Voortaan aan de start in Amerika

Eve Jobs, de jongste dochter van Apple-oprichter Steve Jobs, heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als een talentvolle amazone in de internationale springsport. Het is nog onduidelijk wanneer Jobs het paard voor het eerst zal rijden, maar er wordt gespeculeerd dat haar partner, de Britse springruiter Harry Charles, mogelijk de eerste ritten zal maken. Charles, die zelf een Olympische titel op zijn naam heeft staan, is goed bekend met de eisen van de topsport.