Michael Jung slaagde er niet in zijn leiderspositie vast te houden. Hij kreeg met Chipmunk Frh een fout op hindernis 14c. Hierdoor zakt hij weg naar de tiende plaats in het klassement. Oliver Townend neemt de leiding over. Hij sprong wel een foutloze cross in het zadel van Ballaghmor Class (v. Courage II) en finishte binnen de tijd. Dit brengt zijn totaal aantal strafpunten op 23,60 seconden. Julia Krajewski en Amande de B'neville (v. Oscar des Fontaines) volgen op een voorlopige tweede plaats. Laura Collett (London 52) maakt de top drie compleet.

Tim Price (Vitali) en Kazuma Tomoto (Vinci de la Vigne) vervolledigen de voorlopige top vijf.

Voor Nederland kwamen Janneke Boonzaaijer en Merel Blom aan de start. Boonzaaijer en Cham de Tailleur (v. Quidam de Revel) werden uitgesloten. Merel Blom en The Quizmaster (v. Albaran XX) waren goed op weg om een mooie cross te springen maar vergaten helaas een hindernis mee te nemen. Dit resulteerde ook in de uitsluiting.

In de teamcompetitie staat Groot-Brittanië aan de leiding dankzij sterke prestaties van Oliver Townend, Laura Collett en Tom McEwen. Australië en Frankrijk volgen op plaatsen twee en drie.

Klik hier voor de resultaten