Op de wedstrijdkalender eventing 2014 zijn zes nieuwe wedstrijden opgenomen. Het aantal starts op eventingwedstrijden groeide dit jaar al met 14 procent, de extra wedstrijden zijn daarom zeer welkom. Tijdens de vergadering voor organisatoren van eventingwedstrijden werden initiatieven gelanceerd die helpen de eventingsport nog beter te maken. Zo zal er bij de KNHS een eigen accountmanager eventing komen, het eventingforum, een collectieve verzekering en een checklist die voorafgaand aan de wedstrijd door parcoursbouwer, organisatie en technisch afgevaardigde getekend wordt.

“We zijn samen de KNHS en hebben allemaal hetzelfde doel: de eventingsport nog mooier maken. Met een groei van bijna 14 procent meer starts het afgelopen jaar is eventing de snelst groeiende paardensportdiscipline. De groei zet zich door en dat is een mooie ontwikkeling. Volgend jaar stijgt het aantal wedstrijden naar 39 en komen er drie internationale wedstrijden bij”, opende directeur John Bierling de vergadering.

‘KNHS dichterbij’ is het idee achter de nieuwe structuur waarin de paardensporter meer centraal komt te staan. Voor eventing een prachtige kans om het forum te bemensen met specialisten en personen met een eventinghart die sport nog mooier en beter willen maken. “Aan het forum, dat beslist over regelementen binnen de eventing, voegen we in de persoon van Gert Naber een KNHS-accountmanager toe en het forum wordt geadviseerd door een technische commissie waarin de bondscoaches zitting hebben. “We zijn volop bezig om in te spelen op de ontwikkelingen van eventing. Zo is er een Facebookpagina voor hinderniscontroleurs, waarop ze hun ervaringen kunnen delen en we instructie hebben staan. Begin januari starten we een cursus voor crossbouwers en komend voorjaar gaan we het traject in om juryleden op te leiden voor een functie bij de FEI. In 2014 voeren we een checklist in waarmee al tijdens het bouwen aan een wedstrijd gewerkt wordt en die drie dagen voorafgaand aan een wedstrijd door de organisatie, de parcoursbouwer en de technisch afgevaardigde getekend gaat worden. De lijst is een ondersteuning om te zien of het sportieve programma optimaal geregeld is. En als het onverhoopt een keer misgaat is er een calamiteitennummer waar de organisatie door de KNHS te woord wordt gestaan.” De kalendervergadering werd afgesloten met de bekendmaking dat Barchem volgend jaar het KNHS kampioenschap mag organiseren, voor de pony’s is Leidschendam voor de derde keer op rij de locatie voor kampioenschap en ook de andere kampioenschappen blijven ongewijzigd in Boekelo (senioren), Varsseveld (CIC* en CIC**) en Renswoude (jeugd). bron: KNHS