Na de springruiters was het in Genève aan de cross country ruiters om de piste te betreden. Speciaal voor de gelegenheid werd de hoofdpiste omgevormd tot een ware indoor cross country arena. 19 combinaties kwamen aan de start van deze unieke proef. Het bleek vooral de tijd te zijn die het meeste problemen opleverde: niemand slaagde erin om de nul op het scorebord te houden. Het zag er lang naar uit dat onze landgenoot Tim Lips de vierde plaats in de wacht zou slepen, maar daar nam de Fransman Sidney Dufresne op het laatste moment nog een stokje voor. Hij kwam als laatste in de ring met zijn 17-jarige Looping de Buissy (v. Quercus du Maury) en legde een foutloze, snelle ronde af. Met een totale tijd van 184,25 seconden en slechts één tijdfout, kroonde hij zichzelf tot de winnaar van de proef. De tweede plaats ging ook naar een Franse combinatie. Aurelien Leroy en de 11-jarige Selle Français merrie Rhexia de Petra (v. Elan de la Cour) legden een foutloze ronde af in 186,61 seconden. Ze kregen hierbij twee strafpunten voor tijd aangerekend. Onze langdenote Lara de Liedekerke eindigde op de derde plaats met Averouge Des Quatre Chenes (v. Vert et Rouge). Zij kreeg drie tijdsfouten achter haar naam en finishte in 182,26 seconden. Mélody Johner nam met Frieur du Record CH (v. Carino) de vierde plaats voor haar rekening. Onze landgenoot Tim Lips eindigde uiteindelijk met Bayro N.O.P. (v. Casantos) op de vijfde plaats op de voet gevolgd door een andere Nederlandse amazone. Merel Blom en de KWPN merrie Viva la v.d.(v. Quite Easy) eindigden op de zesde plaats. Klik hier voor de resultaten merel-blom-geneve-indoor