“Ik vind het tijdrovend en aandacht verstorend”, vertelt Martin Lips over een aanstaand kort geding dat de Brit Tony Harris aanspant tegen zijn zoon Tim Lips over het eigendom van het eventingpaard Keyflow N.O.P..
 “Dat heeft ons ook verrast”, aldus Lips, die zegt dat het eigendom officieel terug is gegeven aan Exchange Investors NV van de Duitser Peter Eck. “Keyflow was van Peter Eck en Tim heeft hem eerst drie jaar voor hem gereden. Eck heeft in die tijd alle kosten gedragen. Daarna heeft hij Keyflow in 2013 na het EK aan ons geschonken, zodat hij er geen kosten meer aan had en wij hem dan later een goede oude dag mochten geven. Om iets terug te doen hebben we gezegd dat hij het N.O.P.-contract moest tekenen, zodat hij ook geaccrediteerd kon worden op grote wedstrijden”, legt Lips uit.
Dat contact is in december 2013 voor Keyflow ondertekend door Tony Harris als gemachtigde namens de eigenaar, Exchange Investors N.V. De Brit Harris heeft vele jaren paarden van Eck op stal gehad. “We hebben het eigendom van Keyflow al enige tijd geleden terug gedaan aan Peter. Hij mag dat probleem met Harris regelen. We houden Tim er zoveel mogelijk buiten. Ik zie dat kort geding met vertrouwen tegemoet. Ik verwacht dat het zeker geen problemen gaat opleveren”, aldus Martin Lips.