Alle vier de ruiters maakten hun eerste optreden voor het Franse team in een Nations Cup-competitie, maar dit weerhield hen er niet van om sterke concurrentie te verslaan, waaronder een aantal leidende ruiters. Deze omvatten de regerende Olympisch kampioen Julia Krajewski (DUI) en winnaar van zes Olympische medailles Andrew Hoy (AUS), die met 65 jaar de meest ervaren deelnemer in het clubhuis was.

De Fransen hadden een teleurstellende start in de dressuurfase, waarin ze als laatste eindigden van de vijf teams die meededen, met Australië aan de leiding. De cross-countryfase bleek invloedrijk, vooral de tijd, waarbij zeer weinig ruiters zonder strafpunten finishten. De Franse ruiter Camille Laisney was een van hen en werd ook de algehele winnaar van de CCIO4*-S.

Raf Kooremans, Merel Blom-Hulsman en Janneke Boonzaaijer drukken hun stempel 

In de lange vierster werd Raf Kooremans tweede in het zadel van Crossborder Radar Love (Diarado) met een puntentotaal van 53,9. De Chinees Alex Hua Tian bleef onder de grens van 50 punten en behaalde met 49,4 de overwinning op Posdeidons Admiral, een hengst van Echo van't Spieveld. De Tsjechische Miloslav Prihoda Jr rekende op de KWPN'er Ferreolus Lat (Jaguar Mail) om derde te worden met 58,6 op de teller. Tim Lips werd vierde op Eckinops D'am (Keops du Vinnebus) met 63 punten. 

Ook in de andere rubrieken was de Nederlandse kleur vertegenwoordigd. Zo werd Merel Blom-Hulsman tweede met Diego TH (Diarado) in de CCI3*-L maar ook in de CCI2*-L vond de amazone de tweede plaats, hier met Checkpoint 46 (Chacoon Blue). De amazone werd ook nog eens zevende op Gem's Stone (Gemini). Wat hoger op vier was Janneke Boonzaaijer te zien met de 7-jarige KWPN'er Acsi Moreno Grove, een hengst van Herald. 

Alle resultaten





Bron: Persbericht (bewerkt)
F. ©: FEI