Vanavond vangt de eventing tijdens CHIO Aken aan met de veterinaire keuring van de paarden. De CICO3* cross die hier verreden gaat worden maakt deel uit van de FEI Nations Cup serie en is tevens voor veel landen de laatste observatie voor de World Equestrian Games in Normandie. 
Nederland wordt vertegenwoordigd door het team dat ook tijdens de WEG in actie zal komen. Het team bestaat uit Merel Blom, Elaine Pen, Andrew Heffernan en Tim Lips. Alleen Blom (foto), rijdt het paard dat ze ook in Normandie zal rijden, namelijk Rumour Has It (v. Esteban xx)Pen rijdt de dertienjarige Undercover (v. Fundy du Mont). Lips zal aan start verschijnen met Conrex Oncarlos, nadat hij besloten heeft Keyflow N.O.P. thuis te laten vanwege een ontstoken hoefnagel. Heffernan zadelt zijn WEG reserve paard Millthyme Corolla.  De Nederlandse delegatie kan rekenen op flinke concurrentie van onder andere William Fox-Pitt (GBR), Andrew Nicholson (NZL), Michael Jung (GER) en Tim Price (NZL). 
De keuring vangt aan om 17.00 uur vanavond,  de startvolgorde voor de dressuur zal hierna bekend worden gemaakt. De dressuur en het springen worden beide op vrijdag verreden. Op zaterdag zal als afsluitend onderdeel de cross-country plaatsvinden.