Het was een jaar met heel veel hoogtepunten. In Rotterdam won Greve in eigen land de landenprijs, ook in La Baule schitterden de oranje jassen, waar Greve bij was. "La Baule was een goed concours, maar voor eigen publiek winnen dat is fenomenaal. Ik was toen vol zelfvertrouwen voor de Olympische Spelen die toen voor de deur stonden..."

De Olympische Spelen

"Sportief gezien had ik de Olympische Spelen liever anders gezien. De venue was super, de sfeer zat goed en het team was fantastisch, maar helaas bleek dat Zypria en mezelf nog niet meteen klaar waren voor dit niveau. Toen heb ik besloten dat ik het team niet in de weg mocht staan en dat ik een stap opzij moest zetten."

"Mijn merrie was niet in super form en het team primeerde toen, het beste besluit dat ik kon maken was een stapje opzij zetten en Harrie de kans geven ons land te verdedigen."

Nederland als paardenland

"Zonder twijfel beschikt Nederland over een sterk team van springruiters. We maken misschien wel te vaak de fout dat we overal erbij willen zijn." vertelt de springruiter. "Het aantal goede springpaarden ligt misschien niet dik bezaaid in ons land. Het is dus een zaak om er zuinig met om te gaan. En hier durven we misschien iets te vaak in de fout te gaan."

"We willen iets teveel meedoen aan de kampioenschappe, de Rolex concoursen of de GCT manches. Maar we moeten echt individueel gaan uitmaken of dat verantwoord is of niet. Ons management is goed en de ruiters ook ..."