"Ik was zelf gebrand om hier te winnen”, is de eerste reactie van Greve. “Dit is mijn eerste keer op het podium en dan gelijk op de hoogste trede. Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd heb. Alles valt hier op de plek. Hij wint heel veel. Hoe hij hier in het kampioenschap groeit is echt abnormaal. Ik ben hier super blij mee.”

Greve won met Highway TN de titel maar was met zijn andere hengst Grandorado TN wellicht nog een grotere favoriet voor de titel. “Met hem maakte ik vrijdag twee tijdfouten. Daar was ik echt ziek van. ”Ik was vandaag een van de favorieten. Alle goede ruiters waren hier, maar misschien niet alle toppaarden. Hoe Highway TN hier vandaag sprong was fantastisch. Dan valt er wel een druk van mijn schouders. Ik wilde dit gewoon graag een keer winnen.”

“Ik heb dit bij de junioren wel eens meegemaakt, maar dit is de eerste keer bij de senioren. Voor mij echt fantastisch deze zilveren medaille”, aldus Bart Bles, met El Rocco winnaar van het zilver. “En eigenlijk nog niet eens met mijn beste paard. Ik wilde graag meedoen aan dit NK. Top. Dit is voor El Rocco een super prestatie.”
Volgende week rijdt Bles in Mexico City weer mee in de Global Champions Tour met zijn toppaard Kriskras DV. Ook Sanne Thijssen, nu derde op het NK, rijdt dan in de hoofdstad van Mexico met Con Quidam RB.

“Ik had dit echt niet verwacht”, laat Sanne Thijssen de nummer drie in het kampioenschap bescheiden weten. “Hi There is een super fijn paard, maar ik weet niet of het direct een kampioenschapspaard is. Het zijn wel vier rondes. Een slechte ronde en je bent weg. Hi There is naast Con Quidam RB mijn tweede paard. Mijn vader heeft hem zelf gefokt. Hij kan overal over. Dit paard is op zijn eigen manier ook een heel goed paard.”


bron: KNHS