Dat Nederland in de laatste ritten alsnog de winst greep vond Vincent Voorn prachtig. “Dat is het mooie, het kan in de Nations Cups op het laatst alle kanten opgaan. En nu voor ons de goede”, glunderde Voorn. Hij had lof voor alle teamleden, maar gaf Emma Bocken een extra compliment. “Ze heeft super gereden. Beide malen de nul houden is heel goed. Maar ook de anderen reden sterk. We waren als team in de breedte heel erg goed.”

Voor Emma Bocken is dit het eerste jaar als Young Rider. De 19-jarige amazone was heel blij met de foutloze ritten die ze maakte met Kadessa Z. “Het waren hier fijne rondjes en ik heb niet zoveel last van zenuwen gehad”, lachte ze na afloop. “Maar ik ben ook super trots op mijn paard. Ik rijd hem al vanaf zijn vierde en hij is nu tien jaar. We voelen elkaar heel goed aan”, aldus Bocken die nu hoopt over enkele weken te worden geselecteerd voor het team dat meedoet aan de Europese kampioenschappen en ook dat ze als individuele sporter op het EK mag uitkomen.

Bij de Nations Cup voor junioren leek Nederland ook af te stevenen op de winst. Na drie ronden ging de ploeg van coach Edwin Hoogenraat aan de leiding, maar het lukte de mannen niet die eerste positie in de laatste ronde vast te houden. Yves Willems (Koningsbosch) kwam voor één van de hindernissen met zijn paard Highway verkeerd uit, waarna het dier een balk afwierp. Daardoor kon Nederland niet de noodzakelijke drie nullen scoren. Frankrijk en Engeland staken onze landgenoten voorbij. Frankrijk won met slechts vier strafpunten over de twee ronden, Engeland incasseerde er acht, net als Nederland.

De Nederlandse junioren begonnen veelbelovend, want alle ruiters bleven in de eerste ronde zonder fouten. In de tweede ronde liet Thijmen Vos (Wierden) met Cadillac Z op de laatste hindernis een balkje vallen. De na hem komende Nederlander Nick Nanning (Dalfsen) maakte geen fout, maar Nederlands kampioen Young Riders Siebe Leemans (Oost West en Middelbeers) kon de nul ook niet houden. Gelukkig bleef het bij één balk. Er rustte dus een zware last op de schouders van Yves Willems. Hij ging prima rond, maar halverwege het parcours kwam hij met Highway iets verkeerd uit en dat werd direct afgestraft met een vallende balk. Weg eerste plaats, maar Nederland greep wel een podiumplaats: de derde. Een plek overigens waar Edwin Hoogenraat tevreden mee was. “Ze hebben prima gereden. Dat het in de laatste rit dan even niet optimaal gaat, kan gebeuren, maar het team heeft prima gepresteerd en hier zit veel talent in”, aldus de bondscoach.


bron: Persbericht