"Een andere parcoursbouwer heeft me veel geleerd hier in Waregem. Voor zowel mezelf als voor de paarden was het een super wedstrijd en een leuke ervaring." Het was een beperkte barrage wat het voor de ruiters aangenaam maakte om te springen. "Je had wel niet de tijd om de andere parcoursen te analyseren. Maar Alamo voelde echt super goed aan en daarom besliste ik er dan ook volledig voor te gaan. "

Guerdat kwam het eerst aan de start in Waregem en pint de wedstrijd nu jaarlijks in de agenda. "Ik maak telkens vrij vroeg m'n agenda op. Ik vind het immers belangrijk dat ik doordacht omga met de kalender. Zeker om m'n paarden fit genoeg te houden. Deze week zal ik in Barcelona starten en nadien neem ik deel aan de Wereldbeker kwalificatie in Helsinki. Dat zal dan opnieuw met Alamo zijn."

"Bij de opmaak van m'n agenda let ik er steeds op dat ik kans maak te winnen. Ik kies de wedstrijden dus zorgvuldig uit op basis van het trainingsschema van de paarden. Super leuk dus dat we het dan ook waargemaakt hebben hier in Waregem," lacht de Zwitser.

Over Alamo

"Alamo heeft zeker een eigen karakter, daar hoef je niet aan te twijfelen. Hij is in eigendom van dhr. Pasquel (MEX) die me exact twee jaar geleden gevraagd heeft Alamo te rijden. Voordien reed Pasquel die zelf. Wat leuk is, is dat Alamo echt voor je vecht."

"We hebben een iets minder seizoen achter de rug door een kleine blessure, maar ik denk dat we er nu opnieuw staan."

Over Alamo is Guerdat heel duidelijk; "Hij heeft een sterk karakter en is ook heel gevoelig. Elke kleine wijziging reageert hij op, dat maakt hem iets moeilijker te rijden, maar tevens ook zoveel beter als toppaard."