"Elke dag gaan de paarden in group op de weide. Ik ben ervan overtuigd dat dit belangrijk is. Het versterkt niet alleen de paarden hen weerstand maar ook het groepsgevoel. Bovendien is het in de natuur ook zo." gaat de springruiter verder. "Voldoende natuurlijke beweging is immers belangrijk.

"Ik hanteer deze werkwijze al een tijdje maar sinds kort realiseer ik me ook waarom het zo belangrijk is dat ze in groepsverband op de weide gaan. Een paard bekijken leert je enorm veel. Wat me nu opvalt is dat elk paard een vriend heeft en dat verhoogt het geluk bij de paarden. Het is wel vaak zoeken wie je met wie buiten laat en in welke volgorde, maar gaandeweg leer je je paarden enorm goed kennen."

Vrienden in de weide, beter in de sport

"Ik heb mijn manier van de paarden op weide plaatsen gewijzigd." vertelt Fredricson. "Ik wou de invloed van een gelukkig paard op stal zien in de wedstrijdring en blijkt dat er wel degelijk een link is. De paarden zijn relax op wedstrijd en voelen zich opmerkelijk beter."

"Ik denk dat dit te maken heeft, niet alleen met het feit dat ze als vrienden bij elkaar zijn, maar ook dat ze voldoende natuurlijke beweging hebben..."