Jansen vulde daarop aan; ‘We proberen de paarden eigenlijk altijd wel te volgen, je bent toch benieuwd hoe ze zich hebben ontwikkeld en of ze kunnen uitgroeien tot een 1.40m paard.’

>Arent Zoer

‘Vroeger deden wij voornamelijk onze handel met Arent Zoer, hij kocht bijna altijd de veulens op die wij fokten. Zo ook deze twee paarden. Wij hebben beide paarden destijds laten dekken door de hengst It’s Otto, die toentertijd in het bezit was van de familie Zoer,’ vertelt Brand. Helaas heeft de paardensport twee weken geleden afscheid moeten nemen van de paardenman in hart en nieren, Arent Zoer. ‘De laatste jaren deden wij geen zaken meer met Zoer, want hij was ziek. Echter is het dan zeker mooi om de paarden terug te zien en dat ze het goed doen met Willem Verdonk,’ geeft Brand aan.

Succesvol

Verdonk rijdt beide paarden in de 5-jarigen rubriek en is hier dan ook succesvol. De 5-jarige It’s Otto x Haarlem wist zich als derde te plaatsen in Staphorst, de It’s Otto x Voltaire liet ook goede dingen zien maar kreeg helaas een fout. Door een sterk deelnemersveld zakte hij daardoor naar de middenmoot in het klassement. ‘Je hoopt natuurlijk dat de paarden op een goede plek terecht komen, dat ze kunnen uitgroeien naar wat ze waard zijn. Echter heb je daar natuurlijk niet altijd grip op, maar we proberen er wel op aan te sturen waar ze terecht komen en daar durven wij wel van te zeggen dat ze bij Stal Zoer op een goede plek staan,`aldus Jansen.

Met pensioen

Naar mate het gesprek vordert blijkt dat de fokkers uit moeten kijken naar een nieuwe fokmerrie. Zo heeft hun Haarlem merrie dit jaar het laatste veulen gekregen. De 24-jarige merrie heeft haar dienst erop zitten en mag gaan genieten van het pensioen. ‘Op een gegeven moment is het voor de merries ook genoeg geweest, ze is nu 24 jaar en heeft ons veel mooie veulens gebracht. De Voltaire merrie is net weer drachtig gescand en dit is voor haar ook het laatste veulen, ze is inmiddels ook al 23,’ vertelt Brand met zichtbare trots.

bron: Persbericht Dewoldencup